Venituri de UN TRILION DE LEI în 2019. Dragnea: Miliarde de euro nu au intrat în bugetul țării. Ce fac SRI și ANAF?

Venituri de UN TRILION DE LEI în 2019. Dragnea: Miliarde de euro nu au intrat în bugetul țării. Ce fac SRI și ANAF?
URARE. Liviu Dragnea transmite un mesaj din închisoare: „Nu vă pierdeți speranța” / Sursa FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 28/12/2018, 11:10
Actualizat: 25/03/2019, 22:48

Liviu Dragnea a dezvăluit că Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, i-a transmis că pe anul acesta, vom avea venituri mai mari cu 70 de miliarde comparativ cu 2016, iar în 2019, veniturile vor fi, pentru prima dată, mai mari de un trilion de lei.

„Pe 2018, vom avea venituri mai mari cu 70 miliarde de lei față de 2016. M-a sunat Vâlcov. Adică asta înseamnă unul dintre efectele programului de guvernare. Ne va duce în 2019 vom avea, pentru prima dată, venituri mai mari de un trilion, adică peste 1.000 de miliarde, 1.028 de miliarde. De ce? În momentul în care se micșorează taxele, se mărește baza de impozitare, adică nu stau doar cu 10 oameni cărora le pun biruri și mai mari. Fac biruri mai mici și în loc de 10 sunt 100 și când adun iau mai mult, dar lumea trăiește mai bine, se dezvoltă afacerile”, a explicat Dragnea.

„Profitul declarat de companiile românești este mai mare de 3,5 ori decât companiile străine. Bun, știu că românii sunt deștepți, dar chiar așa toți managerii românii sunt mai deștepți de 3,5 ori decât cei străini? Nu e în regulă. Există o limită de prostie pe care o poți accepta. Domnule, mă iei de prost, dar până aici, pentru că deja după aia cum se mai numește asta? Ah, cu scandal, dar eu vă spun că este începutul și ei să înțeleagă că și noi avem dreptul la taxele din celelalte țări, din țările-mamă.”

Dragnea: Să vedem câți bani au făcut băncile împrumutând statul

Președintele PSD Liviu Dragnea așteaptă de la Guvern să arate poporului român câți bani au câștigat băncile din împrumuturile pe care le-au acordat statului.

„Aștept de la Guvern ca să vedem și noi ca popor, domnule, câți bani au făcut băncile împrumutând statul. Orice stat de împrumută de la bănci. Dar de ce să nu fac altceva? Să mă împrumut de la români? Să fie obligațiuni și atunci și eu am de câștigat și românii. Randamentul de e de șapte ori mai mare decât în media UE. Sigur că noi acum, când începem să luăm măsuri, sar o grămadă, pentru că ai făcut 5-6 miliarde lei profit într-un an. E ok. Nu era nicio problemă, dacă făceai banii aceștia împrumutând economia. De asta vorbim de lăcomie,” a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

„Dacă nu este colonie trebuie să intervii. Noi vorbim despre resursele României, care am văzut că sunt acolo și cum ajung acolo ca și preț. Sunt zeci de miliarde făcute în România ca cifre de afaceri. Foarte bine. Să le facă și economia din România câștigă totuși foarte puțin. Chiar suntem proști. De aceea, am vrut să înțeleagă toată lumea când spuneam că nu mai vreau ca România să fie sat fără câini,” a explicat Dragnea, care ar dori ca Guvernul să vadă cum a ajuns producătorul – printr-un artificiu – să transforme prețul gazelor naturale de la 40 lei în 100 de lei.

„Noi ce am spus? Domnule, 40 de lei e un preț care îți acoperă ție producătorul toate costurile. Atunci ne dă economia un plafon. Punem aici să nu mai vândă, că el din 40 de lei făcea dintr-un artificiu, abracadra, la 100 de lei. Eu sper ca Guvernul să vadă cum ajungea la prețul acela. (…) Dacă pui 68 de lei, această sumă pe lanț nu se mai duce mai departe, pentru că intervine ANRE, ca pentru consumatorul casnic să meargă pe prețul fixat, iar pentru cel industrial să intervină ANRE și să se facă și în legătură cu prețul gazului care vine din import”, a conchis Liviu Dragnea.

Dragnea: Eu sunt patriot

Președintele PSD a reamintit că există în România companii care au cifre de afaceri de miliarde de euro, însă profituri foarte mici, pentru a nu plăti impozitul în România.

„Noi discutăm de companii care au cifre uriașe de miliarde euro și care au profituri foarte, foarte mici, 1 și ceva la sută. Înseamnă că au o problemă cu managementul. Să le aplicăm OUG 9. De exemplu, Coca Cola, o companie foarte mare, de ce această companie nu își ascunde profitul? Are 14%. De ce celalte companii au profit puțin peste 1% și își ascund profitul?” a întrebat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3 și a promis că va prezenta, la un moment dat, situația tuturor acestor companii.

„Sunt companii foarte mari cu istorie de zeci de ani. Eu am văzut cât drag și dor au față de România. Cum susțin ei Centenarul. Ca să înțelegem, profitul acela le rămâne tot lor, dar nu vor să plătească în țară. Să prezentăm situația în așa fel încât să vedem toată cifra de afaceri și profitul rămas din impozitul pe profit în România al tuturor acestor companii. Eu nu-s nebun, sunt patriot,” s-a lăudat Dragnea.

Liderul PSD a dat exemplul unui mare lanț de magazine din România care în loc să cumpere produse de la producători din țara noastră, preferă să ia din alte țări, cum ar fi Bahamas. Deși prețul este mai mare în Bahamas, lanțul de magazine preferă să cumpere de acolo produse deoarece nu vrea să declarare profitul în România.

„Maniera în care se exportă profiturile. Vorbim de un lanț de magazine, pentru că magazinul de colț nu prea mai există, trebuie să merge colo să luăm produsele acelea naturale, eco, bio și foarte scumpe. Un lanț de magazine, poate cel mai mare. În România, există fabrica aceea de sucuri îl produce cu 0,90 lei pe sticlă și îl dau cu 2,70 lei. Nu aici e problema. Lanțul respectiv de magazine nu îl cumpără de aici. Același suc se fabrică și în România. Vine acest lanț de magazine care nu vrea să ia de aici, ci ia din Bahamas, cu 2,20 lei și îl vinde cu 2,70 lei. Dacă l-ar lua de aici, profitul ar rămâne în România. Îl ia de acolo și profitul rămâne acolo, în paradisul fiscal,” a explicat Dragnea.

Dragnea: Miliarde de euro nu au intrat în bugetul țării. Ce fac SRI și ANAF?

Una dintre cele mai mari probleme de securitate națională o reprezintă miliardele de euro care nu au intrat în bugetul țării noastre, crede liderul PSD, care se întreabă ce face SRI.

„Una dintre cele mai mari probleme de securitate națională o reprezintă asta – că miliarde de euro nu au intrat în bugetul țării ca să facem autostrăzi, școli, spitale. Aici SRI trebuia să intervină. Dacă tot cer în fiecare an buget mai mare și au primit până acum, să ne prezinte și nouă dacă au sesizat pe cineva. Adică ei nu știu lucrurile acestea? Ditamai SRI nu a putut să ceară în CSAT, premierului, președintelui de la acea dată – domnule, avem o problemă aici? Nu au niciun departament economic? Asta nu este de securitate națională sau te asiguri să îți meargă Dumbravă la judecător și să spună bagă-l pe ăla în pușcărie? Da, s-a discutat, dar degeaba și mediul fiscal în România este foarte atractiv și vin în continuare,” a declarat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

„Nu ați văzut comunicatul Coaliției pentru Dezvoltare? Eu i-am rugat frumos pe toți, acum câteva zile, să nu mai amenințe statul român, că nu mai ține. Amenință, cere lui Iohannis să discute ordonanța în CSAT că acestea sunt probleme de siguranță națională,” se plânge Dragnea.

Coaliția pentru Dezvoltarea României îi solicită președintelui Klaus Iohannis să încludă în agenda CSAT impactul OUG adoptată în 21 decembrie asupra stabilității fiscale, predictibilității procesului legislativ și deficitului de forță de muncă, considerând că afectează siguranța națională. CDR reprezintă companii românești și străine, mici și mari, care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României și angajează peste 1,2 milioane de oameni.

„Eu am așteptat ca ANAF să înțeleagă în acești doi ani că noi ce am vorbit în campanie nu a fost glumă. La ora aceasta, noi nu putem să ne așteptăm ca ANAF să meargă la o mare companie și să se bată cu o companie. ANAF, dacă nu se restructurează rapid, pentru a se lupta cu aceste companii înseamnă că trebuie să scuturăm pomul. Putem să mergem pe niște bonusuri foarte mari, dar nu putem sta în continuare în situația asta,” avertizează Liviu Dragnea.

Agenda ședinței de guvern

Guvernul a publicat ordinea de zi a ședinței de vineri, pe care figurează un proiect de lege și cinci proiecte de hotărâri.

Astfel, membrii Executivului vor dezbate un proiect de lege pentru acceptarea Deciziei Consiliului (EU, Euratom) 2018/994, adoptată la Bruxelles, la 13 iulie 2018, de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, anexat la Decizia 76/787/CECO, CEE, Euratom a Consiliului din 20 septembrie 2018.

De asemenea, vor fi discutate următoarele proiecte de hotărâri:

1. Proiect de hotărâre privind actualizarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului pentru un imobil aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Unitatea Militară 0854 Fălticeni.

2. Proiect de hotărâre privind darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila, a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului, precum și înscrierea acestuia în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

3. Proiect de hotărâre pentru actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului și administrarea Instituției Prefectului – Județul Galați din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

4. Proiect de hotărâre privind trecerea unei construcții, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza” al județului Iași, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și valorificării, precum și actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

5. Proiect de hotărâre privind actualizarea datelor de identificare și a valorii de inventar ale imobilului aflat în domeniul public al statului și pentru transmiterea acestuia, din administrarea Ministerului Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău.

„Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul ședinței Guvernului României”, precizează Executivul.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi a trecut în faţa lui Marcel Ciolacu, care a...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Un polițist, care urma să asigure paza la o secție de votare, a fost găsit...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Cod Rutier 2024: Care e distanța regulamentară între mașinile parcate?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Cristian Cioacă nu mai scapă. Decizia luată după moartea Elodiei Ghinescu
Pericolul ascuns din frizerie. Multe persoane s-au îmbolnăvit
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Fosta iubită a lui Liam Payne, devastată când a văzut imaginile în care artistul era...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ar putea creaturile microscopice ale oceanelor să ne arată secretele biologiei umane?